Filmhistorien innehåller en hel del charmiga och minnesvärda hundar. De gör sig ofta bra i filmformat eftersom att de rör sig på ett så härligt sätt, och är väldigt tacksamma för barn att känna sympati med. Här listas några av favoriterna!

Lassie –  Lassie är verkligen sinnebilden för trofasthet och talesättet att Hunden Är Människans Bästa Vän. Lassie finns på bok, film, tv-serie, som mjukishundar… You name it. Det här är också en av de ”äldsta” hundarna som funnits med i leken.

Båtsman – Båtsman från Saltkråkan kan mycket väl vara den mest lättälskade hunden i historien. Namnet på hunden är så känt att många till och med refererar till honom när de pratar om den sortens hund. Och varför skulle det vara på något annat sätt? Båtsman är så stor och lufsig och härlig; inget ont kan komma från det hållet.

Lady och Lufsen – Vem kan väl glömma det förtjusande håriga kärleksparet? Scenen när de sitter på den italienska restaurangens bakgård har för länge sedan gått till filmhistorien med sina rörande karaktärer och repliker. Lufsens nosknuffande av köttbullen åt Ladys håll är ju oslagbar! Det är också kul att de två är så olika varandra (till beteende, utseende, ambition, osv.) men ändå har en kärlek som överlever det mesta! Även Disneys djur tenderar ju förstås också att finnas som leksaker.

Hundarna i ”Up” – Det här är kanske de nyaste hundarna i filmvärlden just nu, och är de inte värda en hel del uppmärksamhet? De läskiga hundarna är så läskiga, de roliga hundarna är så roliga och de söta hundarna är så söta. Det är verkligen härligt med den sortens teknologi som kan skapa så coola bilder.