Även om det är svårt att tänka på så kvarstår faktum att det kommer komma en sorgens dag då ens husdjur inte är med än längre. Då, mer än någonsin, kommer det vara väldigt värdefullt och tacksamt att ha filmer på sin gamla, älskade schäfer, så att man kan minnas hur kul man hade, och hur fin den var.

Fortfarande när hunden är hos en är det förstås kul att ha filmer av den, som man kan visa släkt och vänner. Ifall hunden kan göra trick är det kul att föreviga dessa, och om man vill ha filmer på sina barn är det ju jättekul om husdjuren förekommer i de filmerna.

När det kommer till att filma djur kan det vara en bra idé att stå en bit bort, eftersom att de tenderar att röra sig så mycket att de hamnar ur bild snabbt ifall man står nära eller har zoomat in för mycket. Se också till att använda en filmkamera som tål lite stötar! Det kan ju vara kul att ränna med hundarna utan att vara rädd för att lite lera ska stänka upp på linsen, eller ens att man ska snubbla lätt.

Det kan höra till etikett att inte tvinga på andra för många timmars tittande på ens husdjursfilmer, generellt är det väl framför allt roligt för hussar och mattar (oavsett åldrar) snarare än utomstående. Därmed inte sagt att det inte är oerhört värdefullt för en själv.

Sen spelar det ingen roll om du låter det bli VHS filmer, DVD filmer eller bara filmer på datorn – det viktiga är att det sparas!